樂古Nakuz

標題: GM對商二如果*愛&不死軍商團不公平對待 [打印本頁]

作者: 6c03    時間: 6-11-2009 20:30
標題: GM對商二如果*愛&不死軍商團不公平對待

本團商二如果*愛商團 的各位覺得十分之氣憤    因為GM不公平對待我們 最後的比賽 我們先打 多了雙面蛇和軍曹  最後 官網明明寫了 所有Lag機或其他事情 一律不受理 又說不能重賽 那我們的團&不死的團為何不能重賽 笑納重賽沒有錯 但gm給他們重賽放少了怪的 比我們的商團和不死軍商團打的少了一批軍曹 這還公平嗎
作者: Ming.L    時間: 6-11-2009 20:32
你好,本人是商二如果愛商團
團員Kernel
本人對昨天晚上嚮朵戰的結果深感不滿
原因是笑納商團可以重賽
而且亦不是在商二眾商團完賽後立即進行
為何要押後半個小時呢?
足足給了他們商團半個小時準備去跟所有參賽的商團打同一批怪
這對其他商團還公平嗎?
這就是你們公司堅稱的公平嗎?
他們打的怪跟我們打的是一樣,
那為什么可以多給他們半小時準備?
還有,能打第二次,比第一次,時間快了是絕對正常的

本人代表如果愛商團全體團員及大房
希望貴公司給予一個合理的原因,
並重新分配分數或是重賽
這對我們商二有份參戰的商團都會更公平

不要再以逃避性的回覆膚顯我們
我們一定會追究到底的
作者: s02101004    時間: 6-11-2009 20:36
gm不嬲都係咁賤格
6c大佬睇開d啦
作者: 風的方向    時間: 6-11-2009 20:37
支持 如果愛
呢場比賽 根本就唔公平
作者: 日_日    時間: 6-11-2009 20:38
我是商2 如果*愛 大房 日_日

有關笑納團 要求重賽 我團覺得不滿

大家都是在同一個環境比賽 他們遇到的問題

我們一樣都會遇到 怎麼他現在 可以重賽

打的怪 一早已經知道 數量都清楚 有半個多小時給他們準備

這樣對我們第一個團開始打的 會是公平嗎

大家實力旗鼓相當 如果我一早知道打什麼怪

我們都可以打得更快

我都有sd去投訴牙 佢回都唔回下就出成績 勁無奈
作者: 海盗兔    時間: 6-11-2009 20:41
我是商一的,昨日去看過比賽啦,因搗亂而重賽時,gm冇少放怪,第一批雙面,第二批軍曹,之後是海星。如果愛的抗議,大家應該都能理解,至於GM為何拖延半小時,因為商三也有活動啦,我都有去看。在這裡爭吵得不出結論,還是跟橘子協調啦~~~
作者: kokokokokakuz11    時間: 6-11-2009 20:44
作者: GOLF    時間: 6-11-2009 20:46
我是商一的,昨日去看過比賽啦,因搗亂而重賽時,gm冇少放怪,第一批雙面,第二批軍曹,之後是海星。如果愛的抗議,大家應該都能理解,至於GM為何拖延半小時,因為商三也有活動啦,我都有去看。在這裡爭吵得不出結論 ...
海盗兔 發表於 6-11-2009 20:41

這"三批"當然冇少到
問題係其中一批入面(雙面or軍曹...我不大清楚)少了怪
作者: keith9613    時間: 6-11-2009 20:48
過黎支持下如果*愛先(我係其中一名團員)
作者: 6c03    時間: 6-11-2009 20:54
6# 海盗兔
本團的打怪次序是雙面蛇 海星神 軍曹 又是第一隊去打的 數量也多了 這公平嗎?
作者: facg_chan    時間: 6-11-2009 20:56

您好 我不是如果*愛的人 但亦想發表一下意見

首先 為什麼笑納能重賽 不死軍和如果愛就不能?
如果要求重賽 就是因為笑納很多人要求 就要進行重賽
那很多人提出"不合理"的要求 GM也會一一進行?
我相信GM有能力去判斷 是否需要重賽
不是在"群眾壓力" 低下去進行重賽
如果 笑納的人不洗頻 GM會否重賽
如果和平和妥協會令到GM忽視
我情願去做一些事的GM正視此問題
承上帖
有人說笑納打少一隊軍曹
而且笑納能有時間去預備重賽

請問GM 為什麼?
這就是GM口中所說的"公平"?
重賽能夠解決一切?
很簡單 你在一些大型的體育比賽上
你突然抽筋 評判會否接受此理由而擇日重賽?
官網也有寫:
斷線等解釋不接受
GM何爾出爾反爾?
GM在緣盡重賽時
群眾已對GM非常不滿
笑納重賽 更令群眾鼓譟
GM的 "中肯" 令到一場 "公平" 的比賽的冠軍 落入 "其中一隊能夠重賽" 的隊伍手上
試問 有誰會接受此賽果?
GM的一個錯誤 令到冠軍落入其他隊伍手中
這就是GM口中的 "公平"

最後
強烈要求
不.死.軍 和 如果*愛
能夠獲得一個重賽的機會
令整場比賽獲得真正的 "公平"
謝謝!

無名小卒
*夜羽#月~
作者: tychan    時間: 6-11-2009 20:57
GM竟然出爾反爾,對自己系官網講既事自相矛盾,反省是必要。而重賽,更系必須!

還如果愛一個公道之外,GM亦應該盡責為自己澄清吧?
作者: facg_chan    時間: 6-11-2009 21:07
突然發現 我上個post選了中立==
我應該是支持的-3-
作者: 中國仔    時間: 6-11-2009 21:10
作者: mingfung05    時間: 6-11-2009 21:13

我想表達就係點解笑納可以重賽 如果愛就唔得呢 仲有就係 好似一開始已經講左有咩事都唔可以重賽囉  呢件事反映出巨商gm辦事胡里胡塗 .\/.
作者: marco9876    時間: 6-11-2009 21:14
仲有仲有 不死軍要重玩 點解GM吾比先.............
作者: jchan    時間: 6-11-2009 21:15

若因玩家線路不穩導致斷線、LAG等狀況,本公司一概不負責任。
點解笑納可以重賽? 佢LAG  貴公司唔係一概不負責任既咩??????
佢地打左1次 有左經驗 易玩好多bo.....

我對GM今次安排笑納重賽一事感到十分失望
亦替如果愛感到不忿

大家睇黎官網10/21(三)巨商o向朵戰2009參賽名單調整公告
點解gm會新增商團「笑納」進行參戰!?
係笑納遲報名 定 GM遲check電郵!?
如果係遲報名      我覺得笑納 根本冇資格參賽!!!

而家又唔理規則公然偏幫笑納
到底GM同笑納團有咩關係? 不理其他玩家 多次咁明顯偏幫笑納!?
對其他玩家公平!?
作者: facg_chan    時間: 6-11-2009 21:15
GM做野一向係咁,,唉
作者: 761943462    時間: 6-11-2009 21:36
gm有問題開.....睇開d la
作者: 031068    時間: 6-11-2009 21:37
冇錯冇錯....GM快d出黎解畫
好多個問題要講清楚
炸爆個垃圾客服都唔識答人野...整黎都多魚
作者: Ming.L    時間: 6-11-2009 21:40
更新
橘子公司的回覆

親愛的會員您好:

【以下是針對您提出的問題所作的回覆】
首先多謝閣下一直對本公司的支持。
我們已把您的資料及問題轉交有關部門處理,
當有進一步消息,將會再通知閣下,請耐心等待。

謝謝您的來信及支持!

香港遊戲橘子客戶服務部
如有任何查詢, 歡迎電郵到我們的客服信箱與我們聯絡!
客服熱線:(852)3711-5511
客服傳真:(852)2169-8799

Have a good Game!
**請不要回覆此電郵,如需要電郵請到這裡**
作者: 星殺     時間: 6-11-2009 21:46
如果橘子未為此事提供完滿答覆 
本團定必會將行動升級 以表不滿
作者: 巫哥    時間: 6-11-2009 21:49
行動升級姐係指咩
作者: 二房老師    時間: 6-11-2009 21:50
我是商2 如果*愛 小團員 中國來的同盟

有關笑納團 要求重賽 我團覺得不滿

大家都是在同一個環境比賽 他們遇到的問題

我們一樣都會遇到 怎麼他現在 可以重賽

打的怪 一早已經知道 數量都清楚 有半個多小時給他們 ...
中國仔 發表於 6-11-2009 21:10

你明抄小肥..d野=.=
作者: 巫哥    時間: 6-11-2009 21:58
係唔係改左小小
作者: 二房老師    時間: 6-11-2009 22:06
昨日睇場比賽...
緣盡明明開始左~LAG機~自己掉線~仲叫GM等人...明明官方話唔受理...
佢地都入左戰場打怪...竟然叫GM放多次怪

佢都可以叫GM停...在放多次怪._.都係搞笑....
根本就唔平公...明明係最快..又無死人...我地個團

作者: simonAQAQA    時間: 6-11-2009 22:07
作者: 巫哥    時間: 6-11-2009 22:10
我個分ac係笑納(我冇幫打) 打得真係好快...
作者: jensonsum    時間: 6-11-2009 22:12
gm做野不嬲廢架啦...
不過我都冇參與e個團戰~_~
作者: 日_日    時間: 6-11-2009 22:13
小肥你都好丫 有回你 =3=

佢回都唔回下我丫 /口\

整多封比佢先 =3=

對貴公司完全不理會我團的投訴 深表失望

係完全未對我們有合理解釋既時間 就公告成績嗎

我們已經說出自己的不滿 你們真的要不理會我團上上下下百多人

以下係我團主要既不滿要點:

1. 一開始 大家都在同一個比賽場場比賽 遇到bug / lag 都是一樣的

那時全商2人 都來看 大約都有200~300人吧 有lag機 不是好正常嗎

我們四個團 都面對同一個情況 為什麼你們只對笑納給予重賽機會

<若因玩家線路不穩導致斷線、LAG等狀況,本公司一概不負責任。>

這一句 是你們注意事項打的

2. 重賽時間 為什麼不即時進行

如果他們還在比賽場地裡面 那時就重賽 我們都不會有什麼不滿的

你現在給予笑納團 多半個多小時時間準備 去打一些已經打過一次的怪

那時既然你們送他們出比賽場地 就應該表示比賽已經完結

他們那時不投訴 完結後才不段叫罵不公平

那現在又會對我們其如3團公平嗎

要公平 為什麼不四團一起再重賽

3. 重賽時間 推到晚上9.30

那個時候 人群都散去一大半了 剩下來的人都沒有50人

所有lag機 bug 的不利情況 都沒有了

做出更好時間 是合情合理的

加上有多半個小時準備打一些剛剛才打完 一樣的怪

會有理由不快過第一次打嗎

如此有利條件 為什麼只有笑納團一個團可以享用

而我們3團 就要在不利自己的環境比賽呢

以上三個 是我們主要想你們公司回應的問題

你們應該知道o向朵戰對我們玩家的重要性吧

1~2年才舉辦一次 從官網開始公告 至到完結一個多月

我們幾個團 都是用了不少人力物力去參加o向朵戰這個活動

但現在到最後最重要關頭的比賽中

失去了公平公正

你們公司可以就這樣對我們玩家草草了事

雖然這只是一個遊戲 但巨商 絕對是一個現實的縮影

當中有大朋友有小朋友 有來自唔同地區既人

而你們擔當著這個世界的主管

應該要比我們更加理智同認真對代這個遊戲吧

希望貴公司能給我們一個滿意既答覆

謝~~
作者: o哂咀    時間: 6-11-2009 22:14
照咁睇...的確係有唔公平ge情況出現...
橘子亦唔應該出爾反爾..........
所以我覺得咁多隊都重賽...
作者: 巫哥    時間: 6-11-2009 22:16
我都覺唔多公平
作者: Ming.L    時間: 6-11-2009 22:20
小肥你都好丫 有回你 =3=

佢回都唔回下我丫 /口\

整多封比佢先 =3=

對貴公司完全不理會我團的投訴 深表失望

係完全未對我們有合理解釋既時間 就公告成績嗎

我們已經說出自己的不 ...
日_日 發表於 6-11-2009 22:13

笨日 今日突然好文彩左
我一sd sd左兩次佢先回下我咋-﹏-
希望佢真係會比一個公平既答覆我地
作者: 19951105    時間: 6-11-2009 22:33

完全唔公平囉
人地有得重...
我地就冇得重...
官網又唔記得自己打左咩.
作者: 日_日    時間: 6-11-2009 22:35
這裡要要聲明一次

我絕對不是對笑納團有什麼不滿

而是對橘子公司表達出我們的意現

笑納團中 有不少我的好朋友

我們團中也有不少團友和他們是好好朋友的

我不想因為這件事情

傷害了大家的感情

請大家回復時 注意一下用詞 不要中傷笑納團丫

thx~~~~~~~
作者: `小臭    時間: 6-11-2009 22:37
GM 我支持6c的講法 人地團有得重賽 如果愛就沒有 覺得好吾抵 乜野都拎吾到 GM不公平
作者: 031068    時間: 6-11-2009 22:39
睇左好多字好多字._.
wakaka做另一邊辯手第一頁個頭像唔洗轉XD
但我投左另一邊._.古怪的說
GM快d出黎比個合理答覆好喎,縮頭烏龜\./
作者: Ming.L    時間: 6-11-2009 22:49
這裡要要聲明一次

我絕對不是對笑納團有什麼不滿

而是對橘子公司表達出我們的意現

笑納團中 有不少我的好朋友

我們團中也有不少團友和他們是好好朋友的

我不想因為這件事情

傷害了大家的感情

請大家回復時  ...
日_日 發表於 6-11-2009 22:35

認同日日的說法
剛剛在水原搞事的人
是有心破坏笑納團和我們的關係
我亦向 最後的一博 問過
他說那個人不會是笑納的人
所以希望大家別因這事破坏了感情
作者: 海盗兔    時間: 6-11-2009 22:57
繼續關注此事發展,gm有錯,一起寫信投訴。兩團冇過節,不必傷感情
作者: GOLF    時間: 6-11-2009 23:11
1# 6c03
GM仲未係官網既 系統公告 同 最新消息 度發放向朵戰最後結果
只係在向朵戰既專題區裏發放分數
這會否意味着有轉機?
作者: 殺手.銘    時間: 6-11-2009 23:40
如果愛成班人上橙仔公司到x佢啦=3=
作者: 滿天星    時間: 6-11-2009 23:44
= ="咁最終都係由GM決定,GM永遠是對的。
作者: 031068    時間: 6-11-2009 23:46
點解第一頁會有2個我個頭像咁得意既._.
作者: 乂小king    時間: 6-11-2009 23:47
支持下如果*愛.雖然係唔同團
作者: 二房老師    時間: 7-11-2009 00:13
= ="咁最終都係由GM決定,GM永遠是對的。
滿天星 發表於 6-11-2009 23:44

如果,佢真係當呢場係公平~既響朵戰就唔會求求其其了事~~
反正可能最後一年...佢就求求其其了事就咁算._."
咁都叫公平._."明明官網寫名~掉線~有bug~唔會理~緣盡又係咁...
明明開始左..gm放左怪..先來話有bug...之後在來多次放怪...
作者: 雷伯伯    時間: 7-11-2009 01:13
GM可能識人地掛 我估
巨商一向都無咩希望嫁啦
你地不如打去客服 重實制啦 成個團每天打去問問佢地點攪返好件事
作者: Ming.L    時間: 7-11-2009 01:42
GM可能識人地掛 我估
巨商一向都無咩希望嫁啦
你地不如打去客服 重實制啦 成個團每天打去問問佢地點攪返好件事
雷伯伯 發表於 7-11-2009 01:13

已經試過了
他們亦是是在推卸責任
sd e-mail亦未有任可正面回覆
所以想在論壇裡向玩家說明不滿的原因
希望引起橘子公司的注意
我們需然只是玩家
但希望它能給我們一個公平的游戲
作者: ngben03    時間: 7-11-2009 01:46
45# 二房老師

你估會有成班人唔玩?
作者: 衝擊之藍    時間: 7-11-2009 01:57
公平 只差一線- -
難道 第一團 未知 出咩怪
入去打.... 都叫係公平咩- -?
遊戲一場姐.....何必睇得太緊.....
嘈完 結果都係一樣...
作者: hoyin2321    時間: 7-11-2009 07:37
甘都得架~我一向都唔多睇得起笑x囉
作者: KaY    時間: 7-11-2009 08:01

係度回覆同sd信都無補於事
因為聽電話同回信都唔係負責既人 佢地只會草草了事
真係想得到答覆就上橘子叫負責既人出來理論
而且時間要快  一旦公布左伺服器名由誰取得佢地更加唔會否決自己既決定

ps.唔記得揀支持-_-
作者: Star.Bucks    時間: 7-11-2009 08:27
作者: Leaf~A    時間: 7-11-2009 08:38
咁樣姐係話笑納係勝之不武??
其實我對呢次响朵戰既參賽圖商團全都不認識..經過都5清楚,,所以我是中立的..
但係都希望呢件事都早日有個方法可以平息吧~
作者: `飛機佬=)    時間: 7-11-2009 08:48
我覺得 Gm非常唔公平- -
點解人地有得重賽--?
佢講明左 冇得重賽
GM收左人錢a0a?
作者: 55522252    時間: 7-11-2009 09:23
出怪的排位都5同 大家有眼見到 如果愛係 雙面蛇---->海星神------>軍曹   笑納係雙面蛇------->軍曹-------->海星神          所以一定是有出入  可能gm用ser3的怪物數量比笑納打[[bao_13]]
作者: 中國仔    時間: 7-11-2009 09:25
作者: 6c03    時間: 7-11-2009 09:42
GM公平對待 明明有錯 又唔應人 出錯當冇事 草草了事
作者: ericchi07    時間: 7-11-2009 09:53
我知大家都唔份氣
但你地會以為gm咁得閒采你地咩?

加上gm係呢隻game既話事人
就算投訴都冇用
唔好唔記得gm係大晒
作者: kin11276    時間: 7-11-2009 09:55
一於去同icac講啦
最公平係佢地
作者: 呆呆a書虫    時間: 7-11-2009 09:55
支持如果*愛...
但係gm真係會理咩???
作者: xxxuubb    時間: 7-11-2009 10:05
事旦啦 通常ser名果個團 好快比人攻爆 xD
作者: K.TSUI    時間: 7-11-2009 10:29
支持如果*愛
希望可以有得重賽啦你地
作者: 不滅者Tx    時間: 7-11-2009 10:32
我都係團員
點都係支持如果愛!!!!!!!!!!
作者: LI爺    時間: 7-11-2009 10:50

如果愛我到唔想多講...有2個人成日昆我野
一個叫云云豬 一個叫liwxxxxx

轉反個話題先
lag機就當然有得重黎啦=.=(個人意見)

唔通will哥你打怪果時lag到照打咖?
如果係咁既小弟佩服
作者: adgjl2117    時間: 7-11-2009 11:09
支持如果愛,你打去客服投訴:3711 5511
作者: eric20031070    時間: 7-11-2009 11:09
支持如果愛@@希望有得重賽=]
作者: 吉川李叉燒    時間: 7-11-2009 11:18
gm=.= 官字2個口
作者: 紅豆兵    時間: 7-11-2009 11:32
gm好黑暗....有咩理由
3隊得1隊可以重賽阿...
一係唔計佢第2次成績
一係其他隊伍重賽多次...
作者: Wagl    時間: 7-11-2009 11:36
gm不嬲都係甘架啦-.-你勁就唔會補時間
作者: kokokokokakuz11    時間: 7-11-2009 11:40
作者: 一元    時間: 7-11-2009 11:56
要做的你們都做晒
只有一句只能接受現實
不公平又點都無可奈何
作者: Ming.L    時間: 7-11-2009 12:06
係度回覆同sd信都無補於事
因為聽電話同回信都唔係負責既人 佢地只會草草了事
真係想得到答覆就上橘子叫負責既人出來理論
而且時間要快  一旦公布左伺服器名由誰取得佢地更加唔會否決自己既決定

ps.唔記得揀支持-_- ...
KaY 發表於 7-11-2009 08:01

笨KaY 一齊殺上去la a0a
屎日打過上去佢都係系度推卸緊責任
糕糕糕
作者: o咀了    時間: 7-11-2009 12:09
係囉
無啦啦又打多次
gm都唔知搞咩
作者: ivan3116    時間: 7-11-2009 14:44
我最愛gm 吾好咁話佢.3.`
我明白輸左系吾開心x)
作者: 緣_分    時間: 7-11-2009 15:38
嘩....GM咁都得 搞到人地LAg又吾理
作者: fifi987    時間: 7-11-2009 16:01
支持如果*愛

笑x 贏左都係勝之不武.
作者: 巫哥    時間: 7-11-2009 16:05
我知大家都唔份氣
但你地會以為gm咁得閒采你地咩?

加上gm係呢隻game既話事人
就算投訴都冇用
唔好唔記得gm係大晒
ericchi07 發表於 7-11-2009 09:53

gm係大晒+...
作者: gary1434    時間: 7-11-2009 16:21
我唔係介意我地如果愛有冇得重賽,只係點解人地可以重賽,大家喺同一個環境下比賽,大家同樣Lag,官網寫到明話冇得重賽,點解Gm又比?我地打先打後冇所謂,我地係第一隊打係因為我嗰日趕時間,我地同Gm講左,佢比我地打先,打完之後我就Off,但係問題在於兩點:一,點解可以重賽?二,點解重賽隊伍要在這麼遲才開始?要麼商三有賽事,點解唔預留多D時間比特發事件?三個商比賽時間每個相隔一個鐘而已,一隊由入場到打怪出番場都要十五分鐘,根本冇預過時間出黎重賽,問心嗰句,少少唔公平就一定有,但係呢D係原則,協議!
作者: 031068    時間: 7-11-2009 18:17

64# LI爺
咩料子啊,冇啦啦擺我上木台...
我打怪LAG唔LAG係咪關你事啊
我係希望GM出黎為如果愛平反架喎

只係正方辯手太多,上唔到鏡,所以填左反方炸喎
反我唔好反得咁盲目啦小朋友
作者: simonAQAQA    時間: 7-11-2009 19:45
作者: 日_日    時間: 7-11-2009 20:25
笑納能重賽是因為開始
如果愛因為最後所以冇得重賽
雖然唔知有幾唔公平=.=(有幾lag  比多幾多怪你)
都到最後環節 緊係一次過啦
有時運氣都幾重要=.=就像打段時撞位-.- ...
simonAQAQA 發表於 7-11-2009 19:45

@"@ 你冇在場看嗎

我地係第一個團打的 笑納是第3個團打

我地由頭到尾 都沒有掛字出來要重賽

正如你所講 最後環節 當然係一次過啦

但現在是 我地4個團打完哂 GM專登比笑納一個團 再打一次

希望你了解事情才回復吧 >.<
作者: 暗與光    時間: 7-11-2009 20:26
支持如果愛
估唔到gm咁偏幫
作者: 6c03    時間: 7-11-2009 21:15
我地e家最唔服既就係 又話唔比重賽 為何笑納同緣盡得 唔比我地如果愛同不死重賽
作者: Ming.L    時間: 7-11-2009 22:08
我地e家最唔服既就係 又話唔比重賽 為何笑納同緣盡得 唔比我地如果愛同不死重賽
6c03 發表於 7-11-2009 21:15

其實我認為應該取消重賽既分數
四個參賽商團都係係同一個環境下進行比賽
佢地重賽既原因 係話現場有人入怪阻住佢地
其實笑納團第一次打 佢地已經係Over左四分鐘
一個人阻住佢地 唔係差咁遠掛?
第一次 Over 四分鍾
原因係佢地有團員入左怪遲遲都未出番泥
第二 兩分半鍾
我想講既係 第二次去打同一批怪
快左既係正常
官方亦都清楚係嚮朵戰既注意事項中交代
Lag機,斷線等,官方不會負上責任
為何當晚掏金GM要安排笑納重賽
亦無向在場其他商團清楚交代重賽原因
呢個先係我地最終想問既原因
佢重賽唔緊要 應該係第一次打完之後立即進行
而唔係要遲左足足大半個鍾
有充足既時間準備
當大半個鍾後
活動地圖只淨下40-50人
比起前者三團進行比賽時 200-300人
Lag機情況自然唔會出現
所以佢第二次打同一批怪 係絕對快過第一次打怪
作者: simonAQAQA    時間: 7-11-2009 22:30
作者: ricky1    時間: 7-11-2009 22:33
唔公平!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: AvrilYin`    時間: 8-11-2009 02:04
世界上沒有公平!
發表完畢
多謝
作者: 6c03    時間: 8-11-2009 11:15
總之gm對我地d團唔公平 佢官寫明唔會比重賽 但點解又重得呢? 好難服眾喎
作者: lietome    時間: 8-11-2009 11:26
重賽重到俾笑納拎夠每樣50分爆分好唔好,分明就係gm同笑納之間有問題啦~
作者: 紫雨雪    時間: 8-11-2009 11:26
Gm哥 公平比賽 邊到睇到?
人地重賽 我地如果 愛 吾可以重賽?
你話怪是set定的 但點解 其他團 出怪是 雙面蛇>海星神>軍曹
只有笑納的是 雙面蛇>軍曹>海星神  由這點可以見到怪不是set定吧?
我地多左批軍曹 你又話無 吾信可以問下其他人姐....笑納只係出左 一次軍曹 其他三個團都出左2次...
吾好再逃避問題...快d解決吧!
作者: ~~日~~    時間: 8-11-2009 11:38
我係如果愛團員
日弟。
由於我統測關係,,當日未能觀賽。
但看完9頁的回覆後,,我也對事件有所了解。
我也覺得GM在這次活動中的做法十分不恰當
你在官網也打了出來,,任何LAG機斷線等情況不受理,,
更不能重賽,,這是你"親手"打出來的。
但點解笑納有得重賽??
其他團就無??當日你心情好??比機會??
定係偏幫笑納??
仲要無比任何"合理解釋"比我地,,
如重賽,,應該即時進行,,為何要遲多足足半個鐘??
如我們團能重賽,,再給多半小時我們準備,,相信會比第1次快吧
希望GM你唔好扮咩事都無,,
巨商?你都做左GM咁多年,,你無理由唔明白這次活動的重要性吧。
你做GM時不是在官理遊戲嗎??
還是在掛機??自己便在偷懶,,出了人工便拍屁走佬??
連你自己都不守好規則。我相信巨商中也沒有人願意守規則。
因為群眾壓力,,就連自己都呃埋??
我相信GM你唔係盲的,,你也應該看到現在如果愛上上下下的所有人都十分不滿。
希望你能給我們一個好答覆。
                                                                                      日弟字
作者: _小hin_    時間: 8-11-2009 13:36
如果 gm 做到野,就唔洗開呢個post 啦 對嗎/?
作者: rico1991    時間: 8-11-2009 15:57
咁都唔明...咪因為笑納 係大陸團囉!
作者: ngben03    時間: 8-11-2009 16:47
哂時間搞呢d不如去升lv~_~
作者: 二房老師    時間: 8-11-2009 17:02

GM無d專業道德._.官方都講到明
班高層~日日坐係辦工室~唔知做乜._."
飲下咖啡~等人買點~
咁樣既服務...真係差到嘔~~
比信又唔回...又唔理~~

作者: 紅豆兵    時間: 8-11-2009 17:07
我諗gm 就係lag左幾日機 先唔回應@o@"
致於 一概不負責係指: 一概不公平行為 佢都不負責
呢d咪打工仔必備條件lo

今次唔搞大件事 爛橙 高層都唔會正視
作者: siu21    時間: 8-11-2009 17:39
GM無d專業道德._.官方都講到明
班高層~日日坐係辦工室~唔知做乜._."
飲下咖啡~等人買點~
咁樣既服務...真係差到嘔~~
比信又唔回...又唔理~~
...
二房老師 發表於 8-11-2009 17:02

巨商 網站 出左有關條例啦 GM 點解你咁做 比團重打呀 對其他團有不公平wo ?
作者: VJHI    時間: 8-11-2009 18:09
GM整呢D比賽前唔該認真SET定D條例LA
又話LAG機唔負責
人地LAG機就重打不特止重可以推遲
抵你個令仔俾人話ON EIGHT ADD TO ONE(數學題 唔係粗口)
自己講到咁好聽 但又係自己出錯
自己俾人媽叉 攪GAG AR-.-
作者: evilstar1216    時間: 8-11-2009 18:35
GM太亂黎啦....過份
作者: 6c03    時間: 8-11-2009 19:54
玩左咁多年...無乜幾多年真係公平公正咁玩...

舊事唔講, 今次改版已經成日無啦啦黑畫面彈game(4核+8G Ram, 咪話我機廢), o向朵戰打怪當日入戰後, 有部份人中bug, 一入戰就死左隻主, 咁點打怪? 出返去再入都唔見左成 ...
hklcf 發表於 8-11-2009 18:03

大佬 4核機唔係文輸處理用咩-口-

個日我見到經常起水原整人斷線既外掛佬 大陸人黎 佢彈完你就會無啦啦黑晒畫面 一上反 有時會問你好玩嗎

此玩家名 nv%shen...
...為不同的數字 是同一名人來
那天都見笑納沒有人斷線 只有我們三個團的人斷 新電腦也斷 不可能吧

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://snt2006615www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2